Witte sneakers opnieuw in de spotlights

Het is alweer een tijd geleden dat de sneaker met een algemeen goedkeurend knikje werd toegelaten in de dagelijkse garderobe. Casual voor het werk, trendy bij het uitgaan, comfortabel thuis, sneakers zijn van alle markten thuis.

Hip wit

Waar witte sneakers vroeger geassocieerd werd met sportieve activiteiten, zijn ze sinds een viertal jaren zowat de beste leerlingen van de klas. De hiphopscene zette ze als eerste op de modekaart, even later pikten de urban hipsters de trend op en vervolgens was het hek van de dam. Plots vlogen alle grote en kleine sneakermerken op de nieuwe rage en werden zelfs oude modellen van onder het stof gehaald en, van alle kleur ontdaan, opnieuw uitgebracht.  De Club C 85, gebaseerd op een oud model van Reebok, is daar het perfecte voorbeeld van. 

One fits all

Als er nu één kleur is die bij alles past, is het wel wit. Ok, zwart is ook een kanshebber, maar wit laat andere kleuren en ook patronen, texturen en details fantastisch tot hun recht komen. Trek witte sneakers aan en je hele outfit krijgt meteen een boost en een frisse, jeugdige aanblik. Blauwe jeans en witte sneakers zijn beste vrienden, dat spreekt voor zich. En onder een felgekleurde zomershort kijkt ook niemand ervan op. Maar als je écht als modebewuste man in de kijker wil lopen, draag ze dan bij een geklede broek of, vooruit, meteen bij een volledig driedelig pak. Je hoeft het zelfs niet bij een sportmerk te zoeken, Hugo Boss voorziet je meteen van een ensemble van kop tot teen!  

Blanco canvas met veel mogelijkheden

Wit is sereen, wit is subtiel, wit is een basis. En dat betekent dat je er alle kanten mee uit kan. Dat hebben de schoenfabrikanten ook goed begrepen, want behalve volledig blanco sneakers vind je ze ook met allerlei kleuraccenten, gekleurde veters, speciale texturen of aparte stiksels. Hub voegt er bijvoorbeeld een donkergrijs driehoekje rond een van de veterogen, opvallende perforatie van het leer aan de zijkanten van de schoenen en een extra lange schoentong aan toe.