Verover de wereld met Kate Spade aan je arm

Een jonge Amerikaanse vrouw met een passie voor handtassen. Niets bijzonders zeg je? Tot je het verhaal van Kate Spade hoort, zij maakte van een handtas een statement.

The American dream

We schrijven het jaar 1991. De dertigjarige New Yorkse Kate Brosnahan Spade heeft er op dat moment al een mooie carrière opzitten als ‘Accessories Editor’ bij het Amerikaanse modeblad Mademoiselle. Wie een hele dag professioneel omringd wordt door al dat moois, gaat natuurlijk weleens nadenken over de perfecte handtas, hoe zou je zelf zijn? En met haar jarenlange ervaring en netwerk in de modewereld bleek het voor Kate Spade geen onmogelijke opdracht om die droom ook waar te maken.

Zes op een rij

Twee jaar later was het zover en lanceerde Kate Spade haar eerste zes handtasmodellen op de Amerikaanse markt. Pure lijnen, praktische vormgeving en uitgesproken kleuren bleken de ingrediënten voor een absolute succesformule. Kate Spade stond meteen op de kaart bij modeminnend Amerika. De modemagazines, waar zij tot voor kort zelf nog recensies voor schreef, gingen helemaal overstag voor deze zes nieuwe beauties en prezen Kate Spade de fashion heaven in. Nog geen drie jaar later opende haar eerste boetiek de deuren in New York City en liep de zaak als een trein. Anno 2017 verkopen haar producten in meer dan 450 winkels wereldwijd.

Met een knipoog

Vorig jaar droeg Kate Spade de leiding van haar bedrijf over aan een team ervaren modeliefhebbers. Zijzelf concentreert zich nu alweer op een nieuw hoofdstuk in haar leven. Maar haar passie, kennis en creatieve signatuur blijven onverminderd voortbestaan in het DNA van het merk. De handtassen van de zomercollectie dragen bijvoorbeeld ontegensprekelijk de Spade-filosofie uit met hun strakke en functionele designs. Maar ook de Spade-knipoog zit erin onder de vorm van kwastjes, speelse vormen en zelfs konijnenoortjes. Verover de wereld, begin met een Kate Spade!