Alle vrouwen in hun (lang) hemdje!

Het is nog net even te fris voor zomerjurkjes en de wintervarianten zijn we ondertussen beu gedragen. Waarom geen hemdjurk? Lekker classy zoals een hemd en toch heerlijk losjes als een jurk. We geven je alvast enkele tips om dit topstuk van het voorjaar te dragen en te combineren, wat het weer de komende weken ook in petto heeft.

Liever geen blote benen?

Het is nog te koud… of je benen hebben gewoon nog niet het juiste tintje om al bloot over straat te paraderen. Begrijpelijk. Maar je wil tóch al een jurk aan? Dan is een hemdjurk de perfecte tussenoplossing! Is het nog te fris, dan draag je er een stevige panty en laarsjes onder. Bij de eerste zonnestralen kun je een zomerbroek en sandaaltjes combineren met een hemdjurk. Probeer eens een cropped jeans, zoals Essentiel het dit seizoen voorschrijft. En rol die mouwen maar op, de zon komt eraan!

Fasten your belts ladies!

Het is heerlijk om een hemdjurk lekker losjes te dragen, maar er kan net zo goed een riem in.    Met een leren riempje geef je je jurk extra cachet: leren laarsjes of sandaaltjes eronder en het wordt zonder meer chique. Een gekleurd lint of koordriem zorgen eerder voor een casual ensemble met een snuifje boho. La Fée Maraboutée doet het zelfs met een brede riem in de taille, wat je look meteen de juiste zwier geeft en je taille mooi in de verf zet. 

Zeg ja tegen jeans

Net zoals elke garderobe een goede jeans nodig heeft, is ook een hemdjurkje in jeans geen overbodige luxe voor de naderende zomer. Want jeans heeft het allemaal. Om te beginnen kun je deze stof met zowat elke kleur combineren, dus haal je lievelingstas of -sjaal maar boven. Draag je een stijlvol sandaaltje of een mooi paar hoge laarzen, dan kan je jeanshemdjurk zo mee naar kantoor. En in het weekend haal je je comfortabele sneakers of espadrilles uit de kast voor een eerder casual look, kijk maar naar Nathalie Vleeschouwer! En tenslotte: jeans staat iedereen ge-wel-dig! 

Zo moeder, zo dochter

Niet alleen grote meisjes zijn dol op hemdsjurkjes, ook kleine meiden lusten er pap van. Een hemdsjurk zit dan ook zoveel comfortabeler dan een gewoon jurkje! En je kunt het zonder problemen ‘op de groei’ kopen, want de lengte van een hemdsjurk is eigenlijk van weinig belang. Een riempje erin, zoals Brian and Nephew het voordoet, en die enkele centimeters extra zijn volgende zomer mooi meegenomen wanneer dochterlief weer wat gegroeid is!

  • Gepost in: