5 kleurencombi's die elke man goed staan

Geen inspiratie wanneer je ’s ochtends een outfit uit de kast moet toveren? Hou deze 5 kleurencombinaties in het achterhoofd! Het maakt het niet alleen makkelijker om de juiste kleuren bij mekaar te matchen, je zit ook sowieso altijd goed en on top of the trend!

Beige + blauw = scoren

Beige en blauw mogen dan klassieke kleuren zijn, ze staan echt letterlijk élke man goed. Net omdat ze zo neutraal zijn uiteraard. Het fijne is ook dat je in elk van beide kleuren gemakkelijk kledingstukken vindt. Zo kan je een blauw jasje dragen over een beige hemd, maar net zo goed een blauw hemd op een beige broek. Zilton en State of Art hebben zoals steeds prachtige basisstukken in hun voorjaarscollectie opgenomen die deze trend uitdragen: beige broeken, hemden in verschillende blauwtinten en dito jasjes en truien. Mix and match gentlemen!

Bordeaux loves navy

Voorjaar, ja! Maar dat betekent niet dat we ons allemaal enthousiast in lichte kleuren moeten hullen. Bordeaux klinkt misschien somber als lentekleur, maar combineer het met navyblauw en je krijgt een verrassend frisse look als resultaat. Zilton heeft deze combi goed begrepen en heeft naast bordeaux broeken en shorts zelfs wijnrode bretellen in de rekken liggen. Een donkerblauwe polo met witte biesjes of een lichtblauw hemd en een navy trui erbij en je bent klaar voor het werk of een iets meer ontspannen activiteit. 

Zwart en wit, het eeuwige droomkoppel!

Kleur of geen kleur, laat de discussie over zwart en wit maar aan de zwart/wit-kijkers over. Jij weet deze twee basiskleuren als geen ander met elkaar te verzoenen in je garderode. En door hun neutraliteit kun je ze ook nog eens met gemak met eender welke andere kleur of jeans combineren. Een gekleurde sneaker? Een zakdoek met patroon? Een hoed met knallende bies? Het kan allemaal! Bovendien zijn er geen twee kleuren van alle tijden zoals zwart en wit. Van nieuwe aanwinsten heb je dus nog jaren plezier. Kijk eens op de kapstokken bij Dstrezzed voor jasjes met sobere krijtstreep of witte hemden met fijne patroontjes.

Wie durft roze en grijs?

Roze in de kleerkast, het blijft voor veel mannen een te hoge drempel. Maar niemand heeft ooit gezegd dat het fluoroze of fushia moet zijn (al kunnen we de liefhebbers hiervan alleen maar toejuichen om vooral hun zin te doen!). Wat dacht je van een zachtroze dat een beetje naar grijs neigt? Combineer het ineens ook met grijs en je zit gebeiteld voor een zeer coole en trendy lentelook. Bij Zilton vind je dit seizoen bijvoorbeeld broeken en vesten in verschillende grijstinten, waardoor het roze meer als accentkleur ingezet wordt. Ideaal voor beginners.

Avontuurlijk samenspel van kaki en greige

Voor wie het nog even uitgelegd moet krijgen: greige is een kleur die het midden houdt tussen beige en grijs. Niet te hard, niet te zacht en ideaal om andere kleuren mee te combineren. Kaki bijvoorbeeld, om duidelijke reden zowat de meest avontuurlijke kleur die er is. Je denkt meteen aan legeruniformen, padvindersbroeken en safarihoeden. Met beige zou het outdoor-gehalte er misschien wat te veel van afspatten, dus gaan we deze lente voor greige. Nog steeds avontuurlijk, maar met pakken meer stijl. Dstrezzed heeft scherp geknipte uniformjasjes in de aanbieding, bij PME Legend zetten ze in op kaki bomberjackets en greige broeken. We love a man in uniform. Yes, we do!