Ambiorix schoenen voor heren met klasse

Ambiorix brengt klassieke tijdloze herenschoenen. Met Ambiorix schoenen ben je steeds zeker van een professionele look. De Ambiorix schoenen kennen de voorbije jaren opnieuw een stijgende populariteit. Mede dankzij bekend Belgisch filmregisseur en Tv-presentator Erik Van Looy die sinds 2008 ambassadeur is van het merk.

Ambiorix schoenen, de kwalitatieve klassieker

Ambiorix schoenen, de klassieker binnen de herenschoenen

Ambiorix schoenen vormen reeds jaren een gevestigde waarde op de Belgische schoenenmarkt. Het familiebedrijf Ambiorix kent haar opstart in 1895 wanneer het door Louis Steyns in Verviers werd opgericht. In de jaren 1950 beleefde het bedrijf een ware piek waarbij het bedrijf uitbreidde en verhuisde naar Tongeren waar het vandaag nog steeds gevestigd is. In 1999 werd het bedrijf vervolgens verkocht aan Sylvain Gielen en een investeringsgroep uit West-Vlaanderen en Limburg. Sinds 2007 heeft de familiale groep Vavedin leiding aan het bedrijf. In het Ambiorix-atelier zijn 40-tal werknemers aan het werk die het leder snijden, stikken en monteren tot afgewerkte schoenen. Jaarlijks verkoopt het merk ongeveer 200 000 Ambiorix schoenen.

Ambiorix schoenen, ook populair in het buitenland

Schoenenmerk Ambiorix zette steeds maximaal in op kwaliteit, vakkunde en draagcomfort. Het gebrek aan inzet op reclame en marketing kwam het bedrijf echter eind de jaren ’90 niet ten goede. Bij de overname werd hier wel behoorlijk op ingezet, zonder in te boeten aan de bestaande kwaliteiten. Hierdoor kon de verkoop terug op een stijging rekenen en werd ook de export leven in geblazen. Intussen zijn de Ambiorix schoenen te koop in onder meer Frankrijk, Duitsland, Nederland, Engeland en Japan. Waar in het buitenland de Ambiorix schoenen staan voor luxe schoenenmerk op maat, is het merk in België vooral gekend om haar kwalitatieve degelijkheid. Sinds 2009 mag Ambiorix zich ook Gebrevetteerd Hofleverancier van België noemen. Dit zorgde ook voor een directe impuls voor de export, zeker voor landen als Japan die hier veel aandacht aan besteden.  

Ambiorix schoenen, dat is kwaliteit en degelijkheid

De kwalitatieve Ambiorix schoenen worden al jarenlang ambachtelijk vervaardigd. Ambiorix was de eerste in België die een revolutionaire, waterdichte zooltechniek ging toepassen. Een Ambiorix schoen wordt volledig vervaardigd uit één stuk leder en een ambachtelijke stiktechniek. Het schoenenbedrijf Ambiorix is de oudste nog in werking zijnde schoenenfabriek van België. Tot op vandaag worden de Ambiorix schoenen er nog steeds met het grootste vakmanschap gemaakt.

Ambiorix schoenen, uit kwalitatieve ledersoorten

Voor de Ambiorix schoenen worden enkel de beste ledersoorten en materialen gebruikt. Ambiorix schoenen maakt gebruik van chroomarme ledersoorten. Ambiorix schoenen maakt zowel gebruik van kalfsleder, als van leder van struisvogel, krokodil als zelfs haai. Hierdoor staan de Ambiorix schoenen bekend om een perfect draagcomfort en hoge kwaliteit.  Met een voorraad aan 50 verschillende ledersoorten, krijgt elk Ambiorix-model een eigen stijl.

Ambiorix schoenen, bekend om de klassieke brogues

Het schoenenmerk Ambiorix brengt kwalitatieve herenschoenen van Belgische makelij. Het assortiment Ambiorix schoenen is vooral gekend om haar ruim aanbod klassieke en geklede herenschoenen zoals veterschoenen en mocassins. Vooral de duurzame en klassieke brogues van Ambiorix zijn heel bekend. Deze worden ook wel gaatjesschoenen genoemd, of herenschoenen met gaatjes. Daarnaast zijn de Ambiorix schoenen er ook voor wie steunzolen moet dragen. En bestaat 15% van hun totale omzet uit uniformschoenen voor onder meer de politie. De uniformschoenen zijn de enige soort waarvoor Ambiorix ook damesschoenen in haar collectie voorziet. Neem snel een kijkje naar de Ambiorix herenschoenen zoals de Ambiorix hoge schoenen en Ambiorix lage schoenen

Ambiorix schoenen, de perfecte schoenen op maat van jouw voeten

Ambiorix biedt keuze uit verschillende modellen, kleuren, ledersoorten en zolen. De Ambiorix schoenen zijn er voor verschillende lengtematen van 38 tot 50, inclusief halve maten en verschillende breedtematen. Ambiorix biedt de mogelijkheid om schoenen op maat te maken. Zo kan de klant kiezen voor verschillende lengtematen, breedtematen, kleuren en ledersoorten. Nadien worden de initialen van de klant in de zool geplaatst als bewijs dat het helemaal om hun gepersonaliseerde schoenenpaar gaat.

Ambiorix schoenen, naast kwalitatief ook designvol

Naast een hoge kwaliteit en uitstekend draagcomfort staan Ambiorix schoenen ook voor een bijzonder design. Voor haar 120 jarig bestaan, ontwikkelde het merk de Centovento collectie bestaande uit een beperkte oplage van slechts 120 paar genummerde exemplaren. Met Ambiorix schoenen straal je altijd klasse uit. Niet voor niets wordt ook de schoenencollectie van modeontwerper Tim Van Steenbergen er gemaakt.

Neem snel een kijkje naar het kwalitatieve aanbod Ambiorix schoenen. Wanneer je wil kwalitatieve herenschoenen online kopen, kan je steeds bij ons terecht. Maar Carmi biedt wel meerdere hoogkwalitatieve schoenenmerken aan zoals de Mephisto schoenen en de Gabor schoenen voor dames. Ook wie op zoek is naar een ruim aanbod schoenen voor steunzolen kan bij Carmi terecht. Bij een bezoek aan onze winkels zoals de Carmi schoenenwinkel in Leuven helpen wij je graag verder met professioneel advies. Zo kies je er snel je favoriete paar uit zoals een paar kwalitatieve Gabor schoenen

Shop snel online met het ruime aanbod bij Carmi